امروز در مجله آجیل تواضع با شما هستیم تا فواید خوردن آجیل در بارداری رو با شما به اشتراک بزاریم، با ما همراه باشید.
مزاياي شگفت انگیز خوردن آجیل در دوران بارداری
مغزها و دانه های روغنی بیش از آنچه که تصور می کنید برای سلامتی مفیدند. آجیل برای قلب مفید است و به کاهش کلسترول کمک می کند. با این حال توجه داشته باشید که این مواد غذایی سرشار از چربی هستند بنابراین پرکالری هستند. مصرف روزانه و منظم آجیل احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. می پرسید چرا؟ به دلیل این که آجیل سرشار از اسیدهای امگا 3، آنتی اکسیدان ها و فیتوسترول ها هستند. میزان استرس اکسیداتیو افرادی که از کلسترول بالا رنج می برند با مصرف روزانه 73 گرم معادل یک مشت بادام، کاهش یافته است. خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در زنانی که 5 بار در هفته حداقل 30 گرم مغز و دانه های روغنی مصرف می کنند در مقایسه با زن هایی که اصلاً آجیل نمی خورند 30 درصد کمتر است.
گفتنی است که استرس اکسیداتیو به دلیل آسیب های به وجود آمده از رادیکال های آزاد و یا کمبود آنتی اکسیدان ها حاصل می شود. برای این که یک روز با نشاط و با ذخیره ی آنتی اکسیدانی بالا شروع کنید با غلات مصرفی خود بادام میل کنید. افرادی که میزان سلنیوم بدنشان بالا است کمتر به این بیماری سرطان مثانه مبتلا می شوند. مصرف یک عدد گردوی برزیلی نیاز ما به سلنیوم را به خوبی برطرف می کند. حفظ سلامت قلب بی نهایت مهم است. مغزها و دانه های روغنی سرشار از فیتوسترول ها هستند. این مواد فیتوشیمیک معروف به حفظ سلامت قلب کمک زیادی می کنند. با بررسی هایی که پژوهشگران انجام داده اند مشخص شده است پسته و تخمه ی آفتاب گردان دارای بیشترین میزان فیتوسترول ها هستند برای حفظ سلامتی قلب نازنینتان از مصرف مغزها و دانه های روغنی غافل نشوید.
به گفته پژوهشگران؛ احتمال ابتلا به آسم در کودکانی که مادران آنها در دروان بارداری هر روز خشکبار مصرف می کرده اند، بیشتر است. مادرانی که در دوران بارداری مکمل های روغن ماهی استفاده می کنند، فرزندان آنها کمتر به آسم مبتلا می شوند. هم چنین تاکید کردند که تماس با دود سیگار و سایر محصولات دخانی در دوران نوزادی شانس ابتلا به آسم را افزایش می دهد. دود سیگار هم چنین می تواند منجر به بروز آلرژی در کودکان شود.
"در مورد خوردن مغزها به این نکات دقت کنید"
مصرف بادام خام برای تامین مواد مغذی مثل آهن، کلسیم، اسید فولیک و فیبر، برای بدن لازم است. می توانید بادام را خیس بخورید، مگر این که نسبت به آن ها حساسیت داشته باشید. بادام خیس آنزیمی را ترشح می کند که به هضم غذا کمک می کنند و ارزش غذایی آجیل را افزایش می دهند. اگر چه هر دو شکل سالم هستند، بادام خیس همیشه گزینه بهتری هستند. بادام حاوی مواد مغذی زیادی است که برای سلامتی و رشد کودک ضروری است. بهترین منابع اسید فولیک هستند که به طور قابل توجهی به رشد مغز و سیستم عصبی نوزاد کمک می کنند. اسید فولیک نیز برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در کودک ضروری است. نیاز آهن در طول دوران بارداری بالا است، به ویژه در سه ماهه اول، شما مطمئنا آن را از مصرف روزانه بادام دریافت خواهید کرد. مصرف بادام در طول دوران بارداری از کودک در طول زندگی محافظت خواهند کرد در نتیجه می توانید نسبت ایمن آجیل نظیر بادام و بادام زمینی را برای کاهش احتمال آلرژی در کودکان مصرف کنید. گفته می شود که مصرف آجیل زیاد نسبت به آسم در کودکان رابطه معکوس دارد، زیرا حاوی ویتامین E و روی است که هر دو از کودکان مبتلا به آسم محافظت می کنند. دارای مقدار زیادی پروتئین است که قدرت و بنیه لازم برای زایمان را فراهم می کند پروتئین همچنین به رشد سالم کودک کمک می کند و وزن مادر را تحت کنترل نگه می دارد. غنی از فیبر است به تسکین هضم و تنظیم حرکات روده کمک می کند. آن ها همچنین مشکلات یبوست که در دوران بارداری بسیار شایع است را درمان می کنند. به تشکیل استخوان در جنین کمک می کند. غنی از چربی های ضروری اند و به بهبود حافظه و هوش کمک می کنند. خوردن آن ها در طول دوران بارداری، رشد مناسب مغز کودک را تضمین می کند. بادام به بهبود گردش خون کمک می کنند. این یک نیاز بسیار بزرگ در دوران بارداری است تا اکسیژن و مواد غذایی بیشتری به کودک برسد که در داخل شکم مادر رشد می کند. منبع غنی از آنتی اکسیدان ها هستند که به مادر و بچه کمک می کنند با رادیکال های آزاد مبارزه کنند در نتیجه مادر و بچه را سالم نگه می دارند. رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها، تشکیل درست ساختار سلولی نوزاد را تضمین می کند. امکان سقط جنین، نقص های مادرزادی و مسائل رشد در کودک را کاهش می دهد. در روز تقریباً 23 عدد بادام مصرف کنید و از فواید آن بهره مند شوید.
بادام زمینی:
فندق:
فندق برای مادران شیرده به دلیل اینکه باعث تولید شیر مفید میشود، ضروری است. همچنین برای زنان باردار نیز مفید خواهد بود و به عنوان منبع اسید های چرب غیر اشباع به تشکیل جنین، ساختار سالم استخوان و سیستم عصبی کمک میکند. مقدار بالای ویتامین E موجود در فندق باعث محافظت از آسیب رادیکال های آزاد در بدن زنان میشود و برای سلامت جنین اهمیت دارد. فندق گنجانده شده در رژیم یک زن باردار سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و مقاومت در برابر بیماری عفونی را افزایش میدهد و این برای زنان باردار بسیار مهم است، زیرا آنها از مصرف هرگونه دارو منع هستند. این عضو خوشمزه آجیل مقوی روده ها و معده است و به دلیل ترکیباتی که دارد سموم را از بدن خارج می سازد. پتاسیم و کلسیمی که در فندق وجود دارد، تاثیر مثبتی بر سیستم عصبی دارد و از خستگی مفرط جلوگیری میکند، همچنین کلسیم باعث تشکیل بافت استخوانی سالم در نوزاد آینده خواهد شد. فندق همچنین حاوی ترکیبی از ویتامین های گروه B است که مسئولیت حفظ و رشد بافت ماهیچه را بر عهده دارد. تنها به دلیل محتوای کالری بسیار زیاد، زنان باردار دارای اضافه وزن بهتر است در 3 ماهه دوم و سوم بارداری از فندق استفاده نکنند. فندق یک پیشنهاد خوراکی و طبیعی مناسبی برای تقویت بدن مخصوصاً در دوره نقاهت است. فندق به رشد بهتر اندام جنین کمک می کند و برای رشد اندام های عضلانی جنین بسیار فایده دارد. فندق تقویت کننده نطفه است و به دلیل دارا بودن ویتامین های گروه ایی موجب اثر مثبت در رشد بافت عضلانی جنین می شود. مهم تر از همه فندق حاوی میزان قابل توجهی آهن است که برای رشد و ادامه حیات جنین واجب می باشد. نکته مهم در مورد مصرف فندق در دوران بارداری اثر افزایش فشار خون است به همین علت برای کسانی که فشار خون بالایی دارند مضر است. زیاده روی در خوردن فندق موجب نفخ و گاز شکم شده و استفراغ تولید می کند. دیده شده است که خوردن بیش از اندازه فندق، می تواند باعث سر درد شود. همچنین آسیب آلرژی زاسیون را افزایش میدهد و افراد مبتلا به اضافه وزن نیز در صورت مصرف بیش از حد فندق در معرض خطر قرار میگیرند.
پسته:
هیچ مشکلی برای خوردن پسته در این دوران وجود ندارد اما بهتر است که میزان آن را متعادل کنیم. مواد مغذی که در پسته وجود دارد می تواند در این دوران برای فرد بسیار مفید باشند و باعث رشد سالم کودک شوند و باید این مواد مغذی را وارد مصرف روزانه کرد. پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین است که برای رشد بافت های بدن جنین بسیار مناسب می باشد و همچنین عضلات او را می سازد و باعث می شود که وزن نوزاد کمتر از حد طبیعی نباشد. می توانند کلسترول بد را کاهش دهند و باعث افزایش سطح کلسترول های مفید شوند. حاوی آنتی اکسیدان ها هستند که شامل کاروتن، مواد پلی فنولیک ویتامین A و ویتامین c می باشد و به سیستم ایمنی بدن فرد کمک می کند. خواص بسیار زیادی دارد که می تواند به تشکیل سلول های خونی جنین کمک کند و همچنین این آجیل از کم خونی در مادر پیشگیری می کند و در دوران بارداری برایش نیز بسیار مفید می باشد. پسته هضم بسیار آسانی دارد و می تواند حرکات روده را بهبود ببخشد و همچنین می توان با مصرف آن از تغییرات هورمونی در اوایل بارداری جلوگیری کرد. به طور طبیعی ضد ورم هستند و می توانند به بهبود درد های مفصلی کمک کنند و از ورم آن ها در دوران بارداری پیشگیری کنند. حاوی اسید چرب امگا 3 مثل اولئیک اسید است که برای رشد مغزی نوزاد مفید می باشد. ویتامین A و E موجود در پسته خواص آنتی اکسیدان ایجاد می کند و از عفونت در طول بارداری جلوگیری می کند.
مصرف بیش از حد پسته می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی مثل اسهال، یبوست، نفخ و درد در شکم، افزایش فشارخون، حساسیت به علائمی مانند خارش پوست، تنگی نفس، احتمال ابتلا به آسم در فرزندانی که مادرشان نسبت به آجیل حساسیت دارند، بیشتر است پس اگر به آجیل حساسیت دارید، آن را مصرف نکنید.
گردو:
گردو یک مغز بسیار سالم و کاملا بیخطر برای مصرف در دوران بارداری است. هسته یک گردو شبیه مغز است و آنها نه تنها شبیه مغز هستند بلکه به عملکرد صحیح مغز هم کمک میکنند. علاوه بر این گردو مزایای دیگری هم دارد به عنوان مثال گفته میشود مادرانی که در دوران بارداری گردو مصرف میکنند به احتمال کمتری فرزندشان دچار حساسیت به آجیل میشود. منبع غنی اسیدهای چرب امگا 3 است که برای رشد فعالیت مغز در کودک ضروری است. خوردن گردو در دوران بارداری همچنین میتواند رشد مغز را تقویت کند. به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بینظیر، یک فرم بسیار موثر ویتامین E محسوب میشود. حتی کمک میکند تا از شر رادیکالهای آزاد مضر خلاص شوید. منبع غنی ویتامینها، فیبر، منیزیوم، مس و منگنز است. آنها همچنین دارای کلسیم، آهن، روی و سلنیوم است. این مواد مغذی به مزایای بیشمار گردو میافزاید. منبع عالی اسید آلفالینولنیک است که اسید چرب ضروری برای رشد کودک است. خوردن گردو در مقادیر متوسط همچنین میتواند به حفظ بهینه لیپیدها در دوران بارداری کمک کند. مقدار مس موجود در گردو میتواند به رشد و نمو مناسب جنین کمک کند. منگنز یک ماده مغذی مهم برای رشد استخوانها و غضروف نوزاد است. نیمی از مقدار روزانه مورد نیاز منگنز را میتوان با یک وعده گردو به دست آورد. پس از زایمان توصیه میشود مادران برای دور نگهداشتن افسردگی بعد از زایمان، گردو مصرف کنند. محتوای آلفالینولنیک اسید این خوراکی برای مقابله با افسردگی بعد از زایمان، روان پریشی و زوال عقل مفید است. بنابراین بعد از زایمان میتوانید خوردن گردو را ادامه دهید.
باید بدانید که مصرف بیش از حد گردو نیز میتواند در بارداری مضر باشد. مصرف بیش از 30 گرم گردو در روز در بارداری توصیه نمیشود. این به آن دلیل است که مصرف زیاد گردو میتواند عوارضی برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. مصرف گردو به مقدار زیاد میتواند منجر به اسهال، کم خونی، و احتمال خونریزی در هنگام زایمان در بارداری شود. اگر به گردو حساسیت دارید باید از مصرف آن در دوران بارداری خودداری کنید. اما اگر حساسیت ندارید میتوانید آن را به مقدار متوسط مصرف کنید.
آجیـل و بـارداری